History – Karateschool Strive and Struggle

History

Tijdens het fotograferen

Deze vechtsport is ontstaan ​​op de Ryukyu-eilanden, Okinawa is het hoofdeiland van de groep en behoorde oorspronkelijk tot China maar werd later geannexeerd door Japan. In 1922 werd de grondlegger van karate op het eiland Okinawa Gichin Funakoshi door het Ministerie van Onderwijs uitgenodigd om in Tokyo karate demonstratielessen te geven. De eerste karateschool van Japan werd in 1924 opgericht aan de Keio University. Acht jaar later waren alle universiteiten toegetreden. De Chinese kenmerken werden vervangen door Japanse, dit betekende ook dat de naam veranderde karate betekende eerst Chinese hand. En nu Lege hand (kara = leeg en te = hand). Met lege handen wordt karate beoefend zonder wapens.Shotokan is de eerste en meest beoefende stijl van modern karate. Shotokan bevat lage posities en harde technieken. Verder wordt er veel geoefend op kihon (basisoefeningen), kata en kumite. Shotokanbeoefenaars waarderen de historische achtergrond van karate en eren een lange traditie. Shotokan is een non / semi-contactstijl die vooral bekend staat om zijn lage posities en Kata (stijloefeningen). De naam van de shotokan werd in 1939 geïntroduceerd toen de eerste karate dojo werd geopend. Shotokan betekent letterlijk Shoto’s school. Shoto, wat zwaaiende dennen betekent, is de dichter van Gichin Funakoshi. Het geritsel van de pijnbomen gaf hem inspiratie voor zijn gedichten en de rust die nodig was om karate te beoefenen. Deze eerste karateschool werd in 1945 bij een Amerikaanse luchtaanval verwoest.

Een stukje geschiedenis

Gichin Funakoshi is daarom de grondlegger van het Shotokan-karate. Hij heeft deze vechtsport ook populair gemaakt in Japan. Het was in de tijd dat Japan in oorlog was met China. De toevoeging Shotokan aan karate is niet uitgevonden door Funakoshi maar door zijn studenten hield hij niet van toevoegingen omdat karate gewoon karate was. Shotokan betekent eigenlijk Shoto-school en Shoto was de dichtersnaam van Funakoshi. Al snel kwamen er meer karatemeesters uit Okinawa naar Japan en werden er steeds meer karatescholen opgericht, werden spelregels vastgesteld en werd karate een echte sport.

Karate als sport
(Kenmerken karate)

Deze sport is eigenlijk een van de harde vechtsporten. Het gaat niet direct om winnen of verliezen, maar om het karakter van de beoefenaar te verbeteren. Karate mag daarom alleen worden gebruikt voor zelfverdediging en aangezien het beroemde karate-gezegde “Karate Ni Sente Nashi” of “In karate is er geen eerste aanval” wordt het vaak geïnterpreteerd als niet aanvallen, maar eigenlijk betekent het dat je moet anticiperen op de aanval van je tegenstander. Bij het beoefenen van karate sporten is het belangrijk dat je je tegenstander niet raakt met een techniek die ernstig letsel veroorzaakt. Een karatetraining is meestal onderverdeeld in de volgende onderdelen: Kihon dat zijn de basistechnieken Kata is een set technieken die een gevecht tegen een denkbeeldige tegenstander uitbeelden Kumite is een trainingsgevecht

Net als bij judo worden ook hier banden van verschillende kleuren gebruikt, zo’n band wordt ook wel Obi genoemd. De lagere kleurbanden vallen onder de kyu-graden, de zwarte band onder de dan-graden, als een karateka de zwarte band heeft, kan deze alleen omhoog gaan door de dan-graden.

Verschillende stijlen

In vechtsporten kun je een aantal verschillende stijlen onderscheiden. Er zijn verschillende kata’s voor de verschillende stijlen, die hun eigen filosofie en wedstrijdregels hebben. De Federation of All Japan Karatedo Organization heeft slechts vier stijlen:

Goju-ryu: is de zogenaamde hard-zachte stijl, grondlegger van deze stijl is Chojun Miyagi * Shotokan *: eerste en meest beoefende stijl met lage posities en harde technieken Shito-ryu: deze stijl wordt gekenmerkt door scherpte en goed getimede bewegingen Wado -ryu: Deze stijl wordt gekenmerkt door de directheid van de bewegingen.

Feiten en feiten over karate

De sport werd eeuwenlang in het geheim beoefend op Okinawa. Karate mag alleen worden gebruikt als zelfverdediging. Karate is voor het eerst een Olympische sport geworden in Tokyo 2020.

WhatsApp
Messenger
Messenger
Whatsapp

Add the number to the Contacts on your phone and send us a message via app.

Call us:

+31 6 40 10 18 81